Дечија недеља

За најмлађе пацијенте митровачке болнице полазници забавишта „Стоногица“ и дечијег хора „Вивак“ из Сремске Митровице, одиграли су позоришну представу и отпевали најлепше дечије песме, у склопу обележавања Дечије недеље, која ове године траје од 1-7.октобра. Жеља им је била да и деца која се тренутно лече и имају здравствени проблем, знају да неко мисли на њих и дели радост поводом обележавања ове  недеље. Поред стручне лекарске и друге медицинске помоћи, малишани збринути у Дечијем одељењу , имали су прилику да се друже са гостима, који су учинили да им болнички дани буду лакши и занимљивији, уз прегршт поклона и искрених осмеха.

Дечија недеља се традиционално одржава у првој седмици октобра, у циљу скретања пажње јавности на децу и младе, на потребе и права деце и младих у породици, друштву и локалној заједници, на њихова права да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење свих својих потенцијала.

Дечија недеља је заправо , промоција интегрисаног и савременог националног система за заштиту дечијих права, која има за циљ да подстиче стварање услова за даље унапређивање положаја деце у друштву, као и пружање подршке у финансијском, социјалном, здравственом, културном и образовном смислу.

Галерија фотографија: