Одржан семинар радне групе Центра за жртве сексуалног насиља

Јуче је у Едукативном центра наше болнице оджан семинар за чланове радне групе Центра за жртве сексуалног насиља, посвећен унапређењу процедура у Центрима, у делу поступања са женама са инвалидитетом које су жртве сексуалног насиља. Циљ свих активности је да се унапреди степен знања и капацитета чланова и чланица радних група у центрима у вези са потребама и положајем жена са инвалидитетом.

Предавач је била Косана Бекер, дипл.правник, а присутнима је говорила о предрасудама, стереотипима и дискриминацији када је реч о особама са инвалидитетом, као и о потешкоћама и могућим решењима за поступање у случајевима насиља.

 

Организатор семинара била је организација за подршку женама са инвалидитетом ИЗ КРУГА – Војводина, а у сарадњи са Агенцијом Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена UN Women и уз финансијску подршку Европске комисије спроводи пројекат „Подршка организацијама цивилног друштва на унапређењу система подршке за жене и девојчице које су преживеле насиље, посебно за непривилеговане групе жена, као што су жене са инвалидитетом и жене које су преживеле силовање и сексуалне нападе.