Донација из Канаде

Хуманитарна организација „Сабор Србије“ из Ванкувера, Дечијем одељењу Опште болнице Сремска Митровица, донирала је данас медицинске апарате, неопходне у лечењу најмлађих пацијената. Реч је о 2 инфузионе пумпе, ЕКГ апарату, холтеру за притисак и пацијент- монитору. Средства у вредности 10 000 евра, обезбеђена су новчаним прилозима са донаторске вечере у канадском граду Ванкуверу, где живе и раде наши сународници.

У изјави за медије , председник ове хуманитарне организације Драган Пауновић, нагласио је да донације које она обезбеђује  искључиво су  усмерене за потребе   одељења педијатрије регионалних болница и велико је задовољство што је за ову годину, одлучено да помоћ буде упућена дечијем одељењу митровачке болнице.

Захвалницу за хуманост и помоћ, пријатељима из Ванкувера, уручио је др Живко Врцељ, директор Опште болнице Сремска Митровица, и том приликом изразио задовољство што ће уз помоћ вредних апарата рад у овој служби бити много ефикаснији, јер подразумева опрему високих стандарда, а најмлађи пацијенти добијају савременију дијагностику и лечење.

 

„ Данас је Дечије одељење добило веома вредну донацију – пацијент монитор, који ће значајно допринети праћењу виталних функција код најтежих пацијената, затим две инфузионе пумпе ( софистицирана опрема која подразумева прецизно пласирање и дозирање раствора, лекова и храњивих материја), ЕКГ апарат уз помоћ којег приступамо савременој дијагностици у смислу праћења и лечења најтежих болести које су на жалост у порасту и холтер крвног притиска, којег болница до сада није имала а који ће јасно, 24 сата, пратити крвни притисак младих са хипертензијом.Неизмерно смо захвални на овој значајној помоћи добрим људима великог срца“ – рекла је начелница Службе педијатрије др Љиљана Банчевић.