Обележен Дан наше болнице

Пригодном свечаношћу у болничком Едукативном центру, јуче је обележен Дан Опште болнице Сремска Митровица и 192 године од оснивања и рада једине здравствене установе секундарног типа у Срему.

Годишњици митровачке болнице присуствовали су бројни гости, сарадници и запослени, а присутнима се најпре обратио директор др Живко Врцељ и том приликом подсетио да  наша установа обавља здравствену делатност са основним циљем да оствари највиши могући ниво очувања и унапређења здравља грађана са подручја Сремског округа, али и свих других оболелих који овде потраже медицинску помоћ. Током  године, у нашој установи обави се преко 250.000 специјалистичких и дијагностичких прегледа, изврши око 7000 хируршких операција, хоспитализује близу 20.000 пацијената. Када је реч о највећим успесима болнице у протеклој години др Врцељ је нагласио добијање сертификата о Акредитацији на максималних седам година, потом увођење у процедуру операције колена у ортопедији и операције катаракте са уградњом мултифокалног интраокуларног сочива у офталмологији, као и високим оценама корисника здравствене заштите по резултатима анкете коју крајем године спроводи ИЗЈЗ Србије „Батут“.

 

„ За добру опремељеност и занављање медицинске опреме и набавку нових апарата захвални смо нашем оснивачу Влади АП Војводине, покрајинском секретаријату за здравство и Управи за капитална улагања. Извршена је набавка новог ултразвучног апарата са ЛЦД монитором, батеријског моторног система за ортопедију, а одобрена је и набавка новог ЦТ апарата и два стерилизатора новије генерације.Уз добро обучен кадар какав овде постоји сваки на време обављен специјалистички преглед, значи добробит за пацијента, али и смањење листе чекања и бољу организацију рада запослених.

Наша болница је део пројекта Центра за жртве сексуалног насиља „ЗАУСТАВИ – ЗАШТИТИ – ПОМОЗИ“, као и пројекта „Take care“ – Развијање и побољшање здравствених и социјалних услуга за угрожене друштвене групе у оквиру INTERREG IPA програма прекограничне сарадње Хрватска-Србија 2014-2020. У оквиру наведеног пројекта у Установи је основано Одељење за продужено лечење и негу терминалних стања, набављена комплетна неопходна опрема, обезбеђен стручни кадар за лечење и негу тешко оболелих пацијената

Наша болница редовни је учесник Акције Министарсва здравља  – бесплатни превентивни прегледи за све грађане, која је донела одличне резулатате, у смислу могућности да и они грађани који немају здравствено осигурање могу обавити лекарске специјалистичке прегледе. У просеку, у току месеца, такву могућност у нашој болници обави између 250 и 300 грађана.“- рекао је присутнима директор болнице.

 

Годишњицу постојања и рада наше установе у име покрајинског секретаријата, честитала је и помоћница покрајинског секретара за здравство др Снежана Бојанић Стојић, похваливши рад запослених у болници и директора др Врцеља и напоменула да ће покрајински секретаријат наставити да помаже болницу кроз улагања у виду набавке апарата јер митровачки лекари то заслужују. Др Бојанић је најавила и комплетну реконструкцију и адпатацију Опште болнице у С.Митровици, јер је занављање ентеријара, грађевински радови, санација и адаптација важна, како би запослени имали боље услове рада а пацијенти квалитетнију болничку услугу.

У име Града Сремска Митровица, још боље резултате у раду, поводом обележавања Дана установе, пожелео је Војислав Мирнић, начелник градске управе за здравство и социјалну заштиту.

 

Свечаност обележавања 192 године трајања митровачке болнице употпунили су својим наступом ученици Музичке школе „Петар Кранчевић“  из одсека за традиционалну музику.