Велико интересовање и за овонедељну Акцију бесплатних превентивних прегледа

Велико интересовање грађана за бесплатне прегледе у Акцији Министарства здравља, није изостало ни у овонедељној акцији у митровачкој Општој болници. Седми пут у  здравственим установа у Војводини и осми у установама у Србији, акција је показала  оправданост, када је реч о могућностима  обављања  специјалистичких прегледа и за оне грађане који немају здравствено осигурање, а свакако и за све друге који на овај начин  проверавају своје здравствено стање.

„ Веома сам задовољан како је протекла ова акција, грађани већ знају да их крајем месеца очекују бесплатни прегледи и сви који желе долазе и на овај начин контролишу здравље. Овога пута рађени су интернистички кардиолошки прегледи – ЕКГ, мерења шећера у крви и крвног притиска, затим  офталмолошки прегледи и лабораторијске анализе – хормон штитне жлезде ( ТСХ и ТФ4) и тумор маркер тестиса ( Бета ХЦГ и Алфа ФП)“- рекао је за медије  др Живко  Врцељ и додао да грађани треба да користе ову могућност  и бесплатно се прегледају, нарочито они који имају здравствених тегоба, јер ће праваовременим прегледом, у случају откривања малигнитета или неке друге појаве, болест успешније лечити. Др Врцељ je нарочито  истакао ангажованост лекара и медицинских сестара у оваквим акција, а у овој, укупно је, у три тима, радило  12 лекара и 17 медицински сестара.

  

Данас је за 280 грађана урађено укупно 313  прегледа и лабораторијских анализаа,а  од тог броја, 126 кардиолошких прегледа, 54 очна прегледа, 100 хормона штитне жлезде и 33 тумор маркера простате.