15.фебруар – Светски дан деце оболеле од рака

Поводом 15. фебруара, Светског дана деце оболеле од рака, Национално удружење родитеља деце оболеле од рака – НУРДОР ће организовати хуманитарне скупове на трговима, у главним улицама и шеталиштима у више од 40 градова широм Србије.

Осим у Београду, тог дана, хуманитарне акције подршке НУРДОР ће организовати и у: Нишу, Новом Саду, Крагујевцу, Чачку, Ужицу, Суботици, Краљеву, Параћину, Смедереву, Зрењанину, Шапцу, Смедеревској Паланци, Тополи, Аранђеловцу, Ивањици, Пожаревцу, Ваљеву, Убу, Малом Зворнику, Рековцу, Пријепољу, Кладову, Трстенику, Руми, Кикинди, Сомбору, Сремској Митровици, Лесковцу, Вршцу, Пироту, Алексинцу, Врању, Жабљу, Лебану, Прокупљу, Новом Пазару, Сурдулици, Бору и Врњачкој Бањи

У Београду, централна манифестација ће бити организована на Тргу Републике од 12 до 14 часова.

Тачно у 13 часова биће пуштени балони подршке за све малишане који се лече и у знак сећања на оне мале суперхероје који више нису са нама.

НУРДОР ће уз пригодне програме и у присуству пријатеља, родитеља, волонтера и јавних личности, обележити овај значајан датум и позвати све људе добре воље и компаније да учествују у акцији прикупљања средстава за завршетак изградње новог дечјег хемато-онколошког одељења у Нишу. Ове године НУРДОР очекује завршетак овог пројекта од националног значаја који ће значајно допринети побољшању услова онколошког лечења деце у целом јужном региону Србије.

Са великим задовољством и поносом крајем прошле године НУРДОР је отпочео радове на другој фази пројекта – унутрашњи занатски радови и постављање инсталација, и њен завршетак очекује се средином марта месеца 2018. године.Трећа фаза пројекта је опремање објекта за коју је потребно обезбедити још 17 милиона динара.Све информације о изградњи одељења и о прикупљеним средствима доступне су на званичној интернет страници удружења www.нурдор.орг.

НУРДОР већ две године спроводи кампању „И ја се борим“ која има за циљ већу видљивост проблема малигних обољења код деце и постизање већег сензибилитета друштвене заједнице за ово питање. Кроз кампању подстичемо како појединце, тако и компаније на активно узимање учешћа у пројектима којима заједнички олакшавамо храбрим малишанима и њиховим родитељима процес лечења.

Извор: НУРДОР

Запослени Опште болнице Сремска Митровица придружиће се хуманитарној акцији подршке НУРДОР, на тргу у Сремској Митровици, 15.02.2018.г. у 13 часова.