Бoжићна донација митровачкој болници

Данас су Болницу посетили наши стари пријатељи из хуманитарне организације LDS Charities Цркве Исуса Христа Светаца Последњих дана и Caritasa Сремска Митровица и донели донацију вредну милион и по динара у виду сетова болничке постељине – 440 комплета, у вредности од 1.500,000 динара, као и поклон-пакете за децу која се лече у одељењима наше болнице. Тако је наша болница била место у коме је заживела доброта и милосрђе, на радост најмлађих пацијената , свих оних који овде потраже лекарску помоћ и запослених.
Млади волонтери митровачког Caritasa су донели 35 пакета испуњених слаткишима, воћем, књигама, сликовницама, бојанкама и играчкама који су даривали наши дивни суграђани желећи да овим малим гестом макар на кратко унесу светла наде и радости у њихове болничке дане, уз жеље за брзо оздрављење и срећно детињство.
„ Ова донација је значајан прилог побољшању квалитета пружаwа здравствене заштите у нашој болници, с обзиром да се постељина брзо троши, нарочито у одељењима и операционим салама и ми смо веома захвални митровачком Caritasu и хуманитарним волонтерима из Канаде, који су ову помоћ данас допремили“- рекао је за медије директор болнице др Живко Врцељ и том приликом уручио захвалницу брачном пару Cathy and John Swendsen.
Директори хуманитарне мисије LSD Charities za Srbiju, брачни пар Swendsen, приликом данашње посете истакли су да су заправо ту да помогну добрим делима свим грађанима Сремске Митровице и част им је да могу да помогну болници, са којом имају дугогодишњу сарадњу. Како напомињу, то су мале донације обједињене од стране великог броја људи – њихових чланова волонтера из Канаде, у жељи да помогну нашим људима, уз велико поштовање. Посебно су захвални др Врцељу, који је за њих највећи волонтер и хуманиста у болници.

Пријатељи из LDS Charities последњих 18 година помажу нашу болници, и у више наврата донирали су драгоцене и вредне апарате и опрему: реч је о два апарата за Службу офталмологије ( компјутеризовано видно поље и диодни ласер) , затим инвалидска колица, ходалице ,четвороножне штапове – намењених полупокретним пацијентима. Помоћ ових хуманих људи састојала се и од инструмента за операционе сале, као стручне обуке лекара и здравствених радника
„ Надамо се и верујемо да ће се ова сарадња и пријатељство наставити на корист и добробит свих пацијената регионалне болнице Сремска Митровица, као и свих грађана, јер само уједињени можемо више да допринесемо. Током следеће године, митровачки Caritas у сарадњи са LDS Charities из Канаде, митровачкој болници донираће машине за прање и сушење веша“ – рекла је – Кристина Драгишић, координатор Caritas-a Сремска Митровица.