Посета хуманитараца из Јужног Велса

Чланови хуманитарне организације ватрогасаца и волонтера из Јужног Велса „Blazing to Serbia“ посетили су данас нашу установу, како би се уверили на који начин користимо прошлогодињу донацију ове организације – 45 болничких кревета и 9 лежећих колица.
Двадесетак гостију из Јужног Велса, најпре је поздравио директор болнице др Живко Врцељ, изразивши захвалност, јер је реч о веома квалитетним креветима и колицима. Одлучили смо да овом донацијом зановимо постељни фонд на одељењима Службе опште хирургије и ортопедије, с обзиром да дуго година нису мењани у тој служби, док ће лежећа колица користити здравствени радници у Служби анестезије и Одељењу за пријем и збрињавање ургентних стања
У име Града Сремска Митровица захвалила је заменица градоначелника Сремске Митровице Светлана Миловановић и за медије изјавила, да је веома задовољна што је Град Сремска Митровица имао могућност да учествује у реализацији и усмеравању овакве једне донације. „Ми смо били спона између ових људи великог срца и наше болнице, са циљем да сви корисници из региона Срема имају максимално добре услове смештаја и буду задовољни болничким услугама„- истакла је заменица градоначелника, изразивши уверење да ће оваквих сусрета бити још и убудуће.
Предстваник ове хуманитарне организације Стив Логан задовољан је како се донација у митровачкој болници користи, срећни су што могу да помогну, а познаство и први контакти са нашим градом датирају још из 2007. године, и од тада је сарадња са ватрогасцима и извиђачима веома редовна. У данашњем обиласку, поред болнице, посетиће и Црвени крст преко кога ће поделити новогодишње и божићне пакетиће за најмлађе.

Иницијитаву за реализацију ове донације, покренула је Данијела Стојиљковић-Савић из Градске управе за културу,спорт и омладину у сарадњи Градском управом, градоначелником Сремске Митровице Владимиром Санадером, начелником Управе за здравство и социјалну политику Војиславом Мирнићем, градском организацијом Црвеног крста и компанијом „Мултисервис“.