Одржан састанак радне групе у оквиру пројекта „Заустави-заштити-помози“

У Едукативном центру наше установе, јуче је одржан још један у низу радних састанака групе задужене за имплементацију пројекта Покрајинског секретаријата за здравство „Заустави-заштити-помози“- Снажнији институционални одговор на родно-засновано насиље у АП Војводини. Поред представника служби и одељења митровачке болнице,састанку су присуствовали Слободан Јосимовић, заменик тужиоца Вишег тужилаштва у Новом саду и супервизор овог пројекта за Сремску Митровицу, психолози Ивана Рогуља и Бранислава Голић које је ангажовао ресорни покрајински секретаријат и координатор пројекта за Општу болницу Сремска Митровица, Прим. др Предраг Рогулић, спец.гинекологије и акушерства.
На састанку је било речи о досадашњим активностима, моделима за најефикаснију примену свих медицинских и правних регулатива за спровођење овог пројекта, као и мерама које је неопходно предузети за њену потпуну примену. Др Рогулић је присутнима доставио прилоге за водич, за све службе укључене у пројекат, а ускоро ће им бити предочен и модел процедуре за поступање у таквим ситуацијама, која ће важити за нашу болницу. Др Рогулић напомиње да је важно да сви запослени буду упознати са таквом процедуром, како би правовремено и исправно одреаговали.
Г-дин Јосимовић сматра да координација свих који учествују у овом пројекту мора бити ефикасна и да систем не сме да закаже у пружању помоћи и подршке у оснаживању женама и девојкама, жртвама сексуалног насиља.
Чланови радне групе обишли су јуче и просторију у Служби за гинекологију и акушерство, која ће бити намењена за пријем евентуалних жртава насиља и рад лекара, представника полиције и Центра за социјални рад, и том приликом похвалили ангажованост наше установе у процесу припреме за реализацију пројекта „Заустави-заштити-помози“.